Friday, November 6, 2009

Pasar Baru Bandung

LANTAI 6 - FOODCOURT READY MADE BATIK

KAIN BATIK DAN PELIKATKAIN SULAM


SEKITAR KAWASAN PASAR BARU

BEG SHOPPING YANG DISANDANG BUDAK TU DPT BELI DGN HARGA 20K Rph


PELBAGAI MACAM KUIH MUIH YANG DIJUAL

LIHATLAH BERAPA SESAKNYA DI LUAR PASAR BARU

Pintu Utama masuk ke Pasar BaruHari ini kami ke Pasar Baru. Disini adalah tempat membeli belah barangan kaum hawa. Banyak jugak la wife membeli japanese cotton dan batik silk. Dia kata kat sini murah dibandingkan di m'sia. Aku hanya membeli kain pelikat je. Telekung juga byk kat sini. Kita orang singgah di Toko Laris untuk membeli telekong. Tak lupa juga membeli bedsheet yang murah. Kainnya agak berkualiti dan harga pula murah. Wife beli 3 set.

Bedsheet


KAIN COTTON JEPUN

Batik Silk


Didalam pasar baru, jika dah tekak dah haus tawar menawar dan perut dah lapar...jgn risau, byk penjual makanan yg lalu lalang menawarkan perkhidmatan (bukan free tapi kena bayar hehe)


Toko Laris - tempat menjual telekong.
Tengahari pula kami pekena ikan bakar Pakcimet. Kalau nak kira makan kat sini kira mahal jika dibandingkan kita org mkn di Simpang Raya dan Dapur Sangkuriang. Aku dan wife makan ikan bakar 2 set, Alpokat ,Sirsak dan kelapa muda, dia charge - Rph 140 K (RM51.00). Tak kisah la, janji sedap cuma ikan bakarnya agak manis. Lepas makan, kami sambung lagi shopping. Sebelum supir ambil kami pukul 3pm, aku sempat lagi singgah di Villa Perfume collector. Beli 6 botol perfume (each 35ml). Harga diantara Rph35K - 42K sebotol.Tempat Refill Perfume


Cewek dan Cowok yang membancuh perfumeNo comments:

Post a Comment