Saturday, May 22, 2010

HARI TERAKHIR DI LONDON

Selepas selesai semuanya kami pun beredar balik semula ke hotel untuk bersiap2 balik ke Malaysia. Sepanjang hari London menangis tanpa henti. Dalam basah2 kami redah balik ke hotel mengambil luggage dan menunggu bas national express untuk ke airport Stansted. Selamat tinggal London dan bumi Eropah. Banyak kenangan dan pengalaman yang kami alami semasa sepanjang kami bercuti. Kenangan Indah yang perlu terpahat di hati dan kenangan pahit buangkan jauh2 dan jadikan pedoman dalam hidup kita. Alhamdulillah semua perjalanan kami lancar dan dilindungi ALLAH SWT. Penerbangan kami ke Kuala Lumpur adalah pada pukul 11.35pm (27/3/2010) waktu tempatan dan mengambil masa lebih kurang selama 14 jam. Kami selamat sampai ke Malaysia pada pukul 8.15mlm pada 28/3/2010.Jika ada rezeki ingin kami jalajahi bumi eropah yang lain, mudah2an diizinkan tuhan ..amin!!


Dah habis shopping, perut pun lapar dan kami makan tengahari di kedai ini… ada logo halal dan kami pun makan nasi goring/ayam dengan harga GBP5 satu kotak. Selepas selesai semuanya kami pun beredar balik semula ke hotel untuk bersiap2 balik ke Malaysia. Sepanjang hari London menangis tanpa henti.

Antara Souvenir yang dibeli


Fridge MagnetHANDBAG NI HARGA DIA GBP70 TAPI DAPAT DISCOUNT 20% SBB DAH BELI KASUT. HANDBAG NI BOLEH GUNA SHOULDER / SLING BAG. YANG WARNA MERAH - GBP55 DAN PUTIH GBP30GBP 40


Bukan tujuan nak menunjuk ye sekadar hanya nak share saja. Harga kasut ni GBP50

Selepas melihat changing guard, kami ulang lagi ke Oxford Street membeli mana2 yang tertinggal. Singgah di Clark Shops..apa lagi.. beli la mana yang berkenan kerana harga dia memang murah dari sini. Sempat juga aku membeli 3 pasang kasut dan wife juga membeli 2 pasang kasut dan handbag. Pergi lagi ke Perfume shop..hmmm memang gile beli perfume kerana harganya amat murah. Tak sedar kami membeli minyak wangi berbotol2 (terpakai ke agaknya??) rasa2nya 4 – 5 thn pun tak habis. Itu la kalau nafsu dah menguasai minda!!


Jenama perfume yang dibeli : Paco Rabbane, Ben Sherman(2 sets), Ferrari Red/Black/ CK One/Hermes/CK2/Britney fantasy/Axis/Baverly Hill/Ricci Ricci/Elizeberth Proactive/Paris Hilton/JLO GlowTengok la orang dah menunggu awal-awal pagi untuk mendapatkan angle menarik. Cuaca suram memaparkan image yang suram juga


Burkingham PalacePolis Berkuda

Beli souviner dulu dalam perjalanan ke Palace


Hari ini adalah hari terakhir kami di London. Pagi2 lagi kami telah keluar untuk melihat ‘changing guard’ di Burkingham Palace. London masih hujan tetapi kami redah juga kerana kami tidak mempunyai banyak masa. Setibanya kami disana org ramai telah pun menunggu untuk melihat ‘changing guard’. Huhhhh!!! memang ramai maklum la Europe pada masa itu cuti sekolah jadi ramai lah pelancung yg datang ke London.

1 comment: