Friday, April 2, 2010

HOTEL THE CROWN AMSTERDAM

Pemandangan dari bilik hotel. Cantik pemandangan kat area ni. Hotel The Crown ni locationnya sungguh strategik. Ianya berhampiran dengan Damrak dan juga Red Light District yang terkenal tu. Harga pun boleh tahan jugak la. Satu malam Euro65 (Bersambung )

Biliknya kecil sungguh. Tengok la betapa kecilnya katil tu. (double decker). Di sini semua hotelnya kecil2 je kecuali 4 or 5 star. Nak naik kat bilik tu punya la seksa nak angkat luggage yg berat sebab tangganya dah la kecil dan curam pulak tu. Nak buat cam ne kan dah kehidupan dia org cam tu. Netherland ni daratannya lebih rendah dari paras air. Dimana2 pun ada canal. Airnya pun bersih je tak mcm sungai di negara kita.

Untuk menjimatkan perbelanjaan dan memudahkan nak makan, rice cooker dan instant brahim ni amat berguna tauAkhirnya jumpa juga Hotel The Crown. Nasib baik boleh Check In awal so boleh lah kami mandi dan makan sebelum meneruskan perjalanan ke Zaanse Schans (Perkampungan Dutch)
Untuk tidak sesat jalan kena lah rajin bertanya. Ramai jugak orang yang kami tanya tapi kebanyakannya kurang tahu dimana hotel The Crown sbb mungkin org yg kami tanya tu bukan local. Tapi akhirnya kami bertemu juga Hotel tersebut. Rupa-rupanya dekat je dengan Central Station dan kami pun tak sesat sebab arah kami betul jugak berpandukan google map yang telah di bawa.
Akhirnya dapat juga aku menjejakkan kaki ke Amsterdam, Holland. Aku bersyukur dengan rezeki yang tuhan beri. Tidak pernah termimpi satu hari aku dpt menjejakkan kaki ku ke negara Eropah ini.
No comments:

Post a Comment