Wednesday, June 29, 2011

EVERLAND - 19/5/2011

Kami keluar dari Everland lebih kurang pukul 7.15pm. Tunggu Bas ke Jamsil dan dari Jamsil st kami balik semula ke Itaweon.
Pelbagai show diadakan mengikut waktu yang telah ditetapkan. Kami tak dapat melihat parade show kerana ianya adalah pada pukul 8.00malam. Jika ditunggu hingga firework rasanya kami akan lewat sampai semula ke Seoul. Walaubagaimana pun memang enjoy kat Everland. Alhamdulillah cuaca juga baik dan tidak hujan walau pun dijangka hujan pada hari itu. Sesiapa pun tidak dapat menandingi kekuasaan ALLAH SWT


Musim ini adalah spring so penuh la bunga-bunga di kawasan ini. Musim Bunga Tulip telah pun berakhir dan musim ros pula tiba..


Yang tinggal cuma tulip batu ni je..

Dalam ni pun ada perkampungan Holland
Penari ini adalah org islam dari Uzbek

Animal show
Ramai sungguh org pada hari itu walaupun weekday
Roller Coaster kayu yang sungguh unikNet hijau bawah tu di pasang untuk keselamatan


Pagi-pagi kami keluar ke subway station untuk ke Everland. Everland agak jauh dari Bandar Seoul dan perjalanan mengambil masa lebih kurang 1 jam 45 minit. Kami menaiki subway dari stesyen Itaewon ke Jamsil. Dari Jamsil kami menaiki bas ke Everland.


Everland ini amat luas dan rasanya kalau sehari pun tak habis nak jalan dan masuk ke semua tempat. Untuk tiket masuk ke Everland seorang adalah 38,000 Won tapi kita boleh dapatkan discount 10% kalau kita print voucher dari website dia.


No comments:

Post a Comment